Helpt een metalen kooi rond stralingsbronnen, of een zogenaamde Kooi van Faraday, tegen straling en de gezondheidsproblemen die ze veroorzaken?

Een metalen kooi, ook wel bekend als een Kooi van Faraday, biedt geen effectieve bescherming tegen straling en de gezondheidsproblemen die ermee gepaard kunnen gaan. Het kan zelfs leiden tot een vals gevoel van veiligheid.

Er zijn verschillende redenen waarom een Kooi van Faraday niet werkt als bescherming tegen straling:

  1. Het is bijna onmogelijk om een perfecte kooi van Faraday te creëren rond apparaten zoals je elektriciteitsteller. Zelfs auto’s kunnen worden beschouwd als een vorm van Kooi van Faraday, maar je kunt nog steeds mobiele telefoongesprekken voeren in een auto. Dit geeft aan dat het moeilijk is om een volledig afgesloten omgeving te creëren.

  2. Je kunt draadloze apparaten zoals mobiele telefoons en tablets moeilijk voortdurend in een Kooi van Faraday plaatsen. Bovendien zou dit betekenen dat deze apparaten geen ontvangst meer hebben en niet langer functioneren.

  3. Zelfs als je erin slaagt om een perfecte Kooi van Faraday te creëren, kan deze alleen elektromagnetische straling blokkeren en heeft geen invloed op de scalaire component. Deze scalaire component is juist verantwoordelijk voor de gezondheidsklachten die verband houden met straling en dringt dwars door een Kooi van Faraday heen.

Het is belangrijk op te merken dat het concept van de Kooi van Faraday specifiek betrekking heeft op het blokkeren van elektromagnetische velden en geen effect heeft op de schadelijke aspecten van straling die verder gaan dan deze velden.

Daarom is het raadzaam om te zoeken naar echt effectieve methoden, zoals het gebruik van Penta Power Tags, om jezelf te beschermen tegen de negatieve effecten van straling en te streven naar een gezonde balans in je energieveld.

Faraday kooi tegen straling