Wat is kwantumfysica? 

Kwantumfysica, ook wel kwantummechanica genoemd, is een fascinerend veld binnen de fysica dat zich focust op het begrijpen van moleculen, atomen en nog kleinere deeltjes – de zogenaamde subatomaire deeltjes – en hun intrigerende gedragingen.

Een van de verbazingwekkende ontdekkingen gedaan in dit veld is dat een atoom bijna volledig uit lege ruimte bestaat – meer specifiek 99,9999999999999% ervan. Dit baanbrekende inzicht verandert onze perceptie van materie aanzienlijk. Materie is niet zo solide als het lijkt; het bestaat eigenlijk uit energie en informatie.

Het is door deze wisselwerking tussen informatie en energie dat concepten zoals tijd, ruimte, materie en omstandigheden worden gecreëerd. Deze tastbare aspecten zijn slechts oppervlakkige manifestaties of gevolgen van dieperliggende interacties tussen specifieke informatie en energetische processen. Ze zijn als ijsbergen waarvan we alleen maar het topje kunnen zien boven het wateroppervlak, terwijl er onderwater een veel grotere structuur verborgen ligt.

Deze gedachten brengen ons terug naar de wijze woorden van Nikola Tesla aan het begin van de twintigste eeuw: “Als je de geheimen van het universum wilt ontdekken, denk dan in termen van energie, frequentie en vibratie.” Deze uitspraak blijft tot op heden resoneren met wetenschappers overal ter wereld die proberen te ontrafelen hoe ons universum werkelijk op fundamenteel niveau functioneert.

Nicola Tesla